top of page
4-Ekmanfjord_073.jpg
Ekspedisjon Ekmanfjorden: Välkommen

TRE DAGER I EKMANFJORDEN

Svalbards vakreste plass må besøkes! Vi tilbringer 3 dager i Isfjordens gjemte perle. Padler, vandrer, spiser god mat og sover i telt under midnatssolens stråler.

Vi har camp nært Coraholmen som er en helt unik plass. Sefstrømbreen gjorde et framrykk (surge) i slutten av 1800-tallet og presset opp rød sand og leire fra havbunn. Når breen trekkte seg tilbake ga den fra seg en morene som inneholdt mye isklumper, som etter smelting har gitt fra seg små vakre innsjøer i forskjelige størrelser. Her er det mye dyreliv å se: smålom, polarsvømmesnipe og hvitkinngås liker seg godt i innsjøene. Halve Coraholmen ble dekket av dette breframrykket, den andre halven er fortsatt gammel tundralandskap med beitende reinsdyr og hekkende polarjo. Strendene består av tusentalls år gamle hvite skjell.

Program, dag 1: Vi møtes kl 10 for en briefing, sjekker at alle har med nødvendig utstyr og så gjør vi oss klare til båttransporten til andre siden Isfjorden. Vel fremme spiser vi lunsj, setter opp camp og gjør oss bedre kjente med terrengen rundt. Enten tar vi en utforskning til fots av Coraholmens alle små innsjøer, eller en padletur over sundet til fangststasjonen i Tolmodbukta eller tundraen på Blomesletta. Vel tilbake i camp venter 3-retters middag og avslapping i teltet eller kanskje under åpen himmel?

Dag 2: Idag tar vi en litt lenger padletur og her er mulighetene mange. Flintholmen, kanskje ta en dusj under fossen Hemsil, inn til Colosseum, eller mot Sefstrømbreen.

Dag 3: Etter en god frokost pakker vi ned camp og tar en kortere tur - har vi ikke sett nærmere på Coraholmen må vi ta tak i det nå! Ved lunsjtid kommer båten som skal hente oss tilbake til byen og vi er tilbake ca to timer senere.

Under turen går vi igjennom et introkurs til havkajakk, så har du ikke våttkort fra før av får du det nå.

Bjørnevakt: På kajakktur deler vi kysten med isbjørnen, som sakte har begynt å befolke Isfjorden igjen etter jaktstoppet i 1973. Vi må alltid være på vakt og ha en retrettplan for ikke å havne i konflikt. For at dette skal være mulig på natten har vi våken isbjørnvakt i skift, som vi alle deler på. Forbered deg på en time av arktisk stillhet og ro, og kanskje kanskje, ditt livs naturopplevelse. I sikkerhet sammen med erfarne og utdannede Svalbardguider.

Hva er inkludert: Kajakk, padlebekledning, båttransport til og fra Longyearbyen, mat, og sikkerhetsutstyr, campingutstyr, utdannet og sertifisert kajakkguide med Svalbarderfaring.

Hva du må ordne selv: Sovepose og liggunderlag. Dersom det er noe av dette du ikke har kan du leie dette av oss.

Datoer 2023: 

På etterspørsel!

Pris: 11900 kr

Ekspedisjon Ekmanfjorden: Kurser
Ekspedisjon Ekmanfjorden: Pro Gallery
bottom of page